ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΩΣΗ

Η Chelco VAT International Academy συνεχίζει την σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σε θέματα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) με μια επανάληψη του σεμιναρίου που αφορά την ορθή συμπλήρωση της Δήλωσης ΦΠΑ.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη Δήλωση ΦΠΑ. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα θα επεξηγηθεί το τι πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε ένα από τα διάφορα πεδία και τετράγωνα της Δήλωσης ΦΠΑ, ενώ θα εξεταστούν οι διάφοροι τύποι συναλλαγών που αφορούν εισοδήματα αλλά και έξοδα και πως πρέπει να αποδίδονται στη Δήλωση. Τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στο φορολογούμενο πρόσωπο οι συναλλαγές αυτές όταν δεν καταγραφούν σωστά;

Στο σεμινάριο θα εξεταστούν μεταξύ άλλων:

  • Ενδοκοινοτικές αποκτήσεις
  • Αγορές υπηρεσιών από παρόχους εντός και εκτός Ευρώπης
  • Παροχές υπηρεσιών σε πελάτες εντός και εκτός Ευρώπης
  • Έσοδα από έντοκο δανεισμό τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης
  • Εξαγωγές αγαθών
  • Εισαγωγές αγαθών

Θα αναλυθούν επίσης οι σωστές διαδικασίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ μέσω TAXISnet αλλά και το πως πρέπει να συμπληρώνεται το Έντυπο 4Β, που είναι η αίτηση για καταβολή πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες όλων των επιπέδων που ασχολούνται με τη συμπλήρωση και υποβολή Δηλώσεων ΦΠΑ αλλά και σε όσους επαγγελματίες χρειάζεται να μπορούν να διαβάσουν τη Δήλωση ΦΠΑ και να κατανοήσουν τις πληροφορίες που περιέχει όπως λογιστές, ελεγκτές, οικονομικοί διευθυντές και δικηγόροι.

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο του σεμιναρίου στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Panagiotis_236x236

Panayiotis Panayi, BA, ACA
Director
Chelco VAT Ltd
E-mail: p.panayi@chelcoVAT.com

 

Ο Παναγιώτης Παναγή είναι ορκωτός λογιστής (ACA) με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο ΦΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου BΑ στα Οικονομικά και τη Λογιστική από το Πανεπιστήμιο του Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι μέλος του Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Ο Παναγιώτης είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος Expert in European VAT, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της χρονιάς.

Δίνει διαλέξεις και παραδίδει μαθήματα έμμεσης φορολογίας όλων των επιπέδων σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες και έχει συγγράψει μια πλειάδα άρθρων σε θέματα έμμεσης φορολογίας που αφορούν την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Επαγγελματίες που ασχολούνται με ζητήματα ΦΠΑ όλων των επιπέδων που θα ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους:

Λογιστές
Επικεφαλής τμημάτων
Διευθυντές λογιστηρίων
Ελεγκτές
Δικηγόροι
Οικονομικοί Διευθυντές
Φορολογικοί σύμβουλοι
Φοροτεχνικοί

ΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΩΣΗ

Ημερομηνία και Χώρος Λεμεσός
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, Columbia Plaza Venue Centre
Ώρα 9:00πμ – 1:00μμ (εγγραφή στις 8:30πμ)
4 μονάδες CPD (θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης)
Κόστος €175 + ΦΠΑ
Έκπτωση 15% για ομάδες τριών ατόμων και άνω.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες!
Γλώσσα Ελληνικά