Όλες οι θέσεις για το σεμινάριο ‘ΦΠΑ στη Γη και Ενοίκια: Παρουσίαση, Ανάλυση, Ερμηνεία’ στις 16 Φεβρουαρίου 2018, έχουν εξαντληθεί σε λιγότερο από 48 ώρες.

Λόγω του πολύ αυξημένου ενδιαφέροντος για το επίκαιρο αυτό θέμα, το σεμινάριο θα επαναληφθεί την Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 στο Columbia Plaza, στη Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες και έγγραφες δέστε πιο κάτω.


ΦΠΑ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η Chelco VAT International Academy συνεχίζει τη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σε θέματα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) με μια επανάληψη του σεμιναρίου για το ΦΠΑ στη Γη και Ενοίκια τον Μάρτιο στη Λεμεσό με επίκεντρο τις πρόσφατες ερμηνευτικές εγκυκλίους που εξέδωσε η Υπηρεσία ΦΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chelco VAT και Επικεφαλής Εκπαιδευτής της Ακαδημίας, Αλέξης Τσιελεπής, μαζί με το Σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Παναγή, θα αναλύσουν τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία ΦΠΑ μέσα από μια κριτική ανάλυση και επεξήγηση των πιο κάτω εγκυκλίων:

 • Εγκύκλιος 219 – Παράδοση μη ανεπτυγμένης οικοδομήσιμης γης, εκδ. 29/12/2017
 • Εγκύκλιος 220 – Μίσθωση ακίνητης ιδιοκτησίας, εκδ. 02/01/2018

Θα εξεταστούν και ερμηνευτούν επίσης οι πιο κάτω εγκύκλιοι:

 • Εγκύκλιος 221 – Εγγραφή Συγκροτήματος Εταιρειών για σκοπούς ΦΠΑ, εκδ. 12/01/2018
 • Εγκύκλιος 222 – Εταιρείες Συμμετοχών (Holding Companies), εκδ. 09/01/2018

Οι πρόσφατες αλλαγές στο νόμο ΦΠΑ εισάγουν την επιβολή του θετικού συντελεστή σε συναλλαγές πώλησης μη ανεπτυγμένης οικοδομήσιμης γης και τη μίσθωση ακίνητης ιδιοκτησίας. Οι αλλαγές αυτές στη νομοθεσία Θα αναλυθούν και ερμηνευτούν μέσα και από τις σχετικές εγκυκλίους. Επιπρόσθετα, θα εξεταστούν και οι δύο πρόσφατες εγκυκλίους που αφορούν στις αλλαγές στην εγγραφή συγκροτήματος εταιρειών για σκοπούς ΦΠΑ και εταιρείες συμμετοχών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα ΦΠΑ, και ειδικότερα όσους χειρίζονται συναλλαγές που αφορούν παραδώσεις γης, ενοικιάσεις ακινήτων ή και εταιρείες συμμετοχών.

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο του σεμιναρίου στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:30πμ – 9:00πμ Προσέλευση, Εγγραφές & Καφές
9:00πμ – 9:05πμ Χαιρετισμός
Αλέξης Τσιελεπής, Συνεκπαιδευτής
9:05πμ – 11:00πμ
 • Επεξήγηση των αλλαγών στη Νομοθεσία ΦΠΑ που αφορούν την επιβολή ΦΠΑ στις παραδώσεις γης
 • Κριτική ανάλυση της ερμηνευτικής εγκυκλίου 219 με θέμα την επιβολή ΦΠΑ στην παράδοση μη ανεπτυγμένης οικοδομήσιμης γης
 • Επεξήγηση των αλλαγών στη Νομοθεσία ΦΠΑ που αφορούν την επιβολή ΦΠΑ στις μισθώσεις ακινήτων
11:00πμ – 11:30πμ Διάλειμμα
11:30πμ – 1:00μμ
 • Κριτική ανάλυση της ερμηνευτικής εγκυκλίου 220 με θέμα την επιβολή ΦΠΑ επί της μίσθωσης ακινήτων
 • Κριτική ανάλυση της ερμηνευτικής εγκυκλίου 222 με θέμα τις εταιρείες συμμετοχών (holding companies)
 • Επεξήγηση των αλλαγών που επιφέρει η εγκύκλιος 221 με θέμα την εγγραφή συγκροτήματος εταιρειών για σκοπούς ΦΠΑ

Ερωτήσεις και Συζήτηση

1:00μμ Τέλος Σεμιναρίου

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Alexis_236x236px

Αλέξης Τσιελεπής, BSc, FCA
Διευθύνων Σύμβουλος
Chelco VAT Ltd
Ηλ. Ταχ.: a.tsielepis@chelcoVAT.com

 

Ο Αλέξης Τσιελεπής, Διευθύνων Σύμβουλος της Chelco VAT Ltd, αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ειδικούς σε θέματα ΦΠΑ στην Κύπρο. Με 15 χρόνια εμπειρίας στον στρατηγικό σχεδιασμό ΦΠΑ, ο Αλέξης συμβουλεύει επιχειρήσεις σε διεθνή ζητήματα ΦΠΑ και παραδίδει σεμινάρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει συγγράψει μια σειρά προγραμμάτων φορολογικών σπουδών αλλά και μια πλειάδα άρθρων και αναλύσεων σε θέματα έμμεσης φορολογίας που αφορούν την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αλέξης είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW), μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και μέλος της Επιτροπής ΦΠΑ του ΣΕΛΚ. Είναι επίσης κάτοχος του τίτλου Expert in European Value Added Tax (VAT), τον οποίο απέκτησε επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του θεσμού. Είναι πλέον συνέταιρος και διευθυντής του VAT Forum.


Panagiotis_236x236

Παναγιώτης Παναγή, BA, ACA
Σύμβουλος
Chelco VAT Ltd
Ηλ. Ταχ.: p.panayi@chelcoVAT.com

 

Ο Παναγιώτης Παναγή είναι ορκωτός λογιστής (ACA) με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο ΦΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου BΑ στα Οικονομικά και τη Λογιστική από το Πανεπιστήμιο του Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι μέλος του Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Ο Παναγιώτης είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος Expert in European VAT, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της χρονιάς.

Δίνει διαλέξεις και παραδίδει μαθήματα έμμεσης φορολογίας όλων των επιπέδων σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες και έχει συγγράψει μια πλειάδα άρθρων σε θέματα έμμεσης φορολογίας που αφορούν την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Επαγγελματίες που ασχολούνται με ζητήματα ΦΠΑ όλων των επιπέδων που θα ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους:

 • Λογιστές
 • Επικεφαλείς τμημάτων
 • Διευθυντές λογιστηρίων
 • Φορολογικοί σύμβουλοι
 • Φοροτεχνικοί
 • Λειτουργοί της Υπηρεσίας ΦΠΑ

ΠΟΤΕ, ΠΩΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ

Ημερομηνία και Χώρος Λεμεσός
Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 – Columbia Plaza Venue Centre
Ώρα 9:00πμ – 1:00πμ (εγγραφή στις 8:30πμ)
4 μονάδες CPD (θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης)
Κόστος €150 + ΦΠΑ
Οι θέσεις είναι περιορισμένες!
Γλώσσα Ελληνικά