Ιθύνουσες Εταιρείες και ΦΠΑ: Από το Α μέχρι το Ω

Λεμεσός – Ο γνωστός φορολογικός σύμβουλος, κ. Αλέξης Τσιελεπής, συνεχίζει τη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων του με θέμα το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) με ένα ολοήμερο σεμινάριο το Φεβρουάριο αφιερωμένο στις Κυπριακές Ιθύνουσες Εταιρείες και τη μεταχείριση του ΦΠΑ τους.

Με τίτλο ‘Ιθύνουσες Εταιρείες και ΦΠΑ: Από το Α μέχρι το Ω’, το σεμινάριο θα είναι στα ελληνικά και θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 στη Λευκωσία και την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 στη Λεμεσό.

Το σεμινάριο περιγράφεται ως ο απόλυτος οδηγός ΦΠΑ για όλους όσους ασχολούνται με τον έμμεσο φόρο Κυπριακών εταιρειών και άλλων νομικών οντοτήτων σε όλα τα επίπεδα όπως λογιστές, επικεφαλείς λογιστηρίων, φορολογικούς συμβούλους, φοροτεχνικούς  καθώς και λειτουργούς της Υπηρεσίας ΦΠΑ.

Ο κ. Τσιελεπής, Διευθύνων Σύμβουλος της Chelco VAT Ltd και επικεφαλής εκπαιδευτής της Chelco VAT International Academy, η όποια και διοργανώνει το σεμινάριο εξήγησε ότι «η Κυπριακή ιθύνουσα εταιρεία είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο που προσφέρει ο φορολογικός σχεδιασμός στο επίπεδο της Κύπρου. Η μεταχείριση όμως μιας τέτοιας  εταιρείας για σκοπούς ΦΠΑ έχει μετατραπεί σε μια περίπλοκή πρακτική από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Ο κ. Τσιελεπής πρόσθεσε ότι η μελέτη των διάφορων αποφάσεων του δικαστηρίου από μόνες τους δεν αρκεί και ότι  για μια πλήρη κατανόηση του θέματος χρειάζεται να κάποιος να μελετήσει και κατανοήσει όλες τις σχετικές αποφάσεις πάνω στο θέμα στο σύνολο τους για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

«Έστω και έτσι, η γνώση από μόνη της δεν είναι αρκετή, πρέπει να είναι η σωστή γνώση, και αυτό ακριβώς φιλοδοξώ να προσφέρω στο σεμινάριο,» κατέληξε ο κ. Τσιελεπής.

Το σεμινάριο θα καλύψει εκτενώς σημαντικές έννοιες και όρους ΦΠΑ όπως οικονομική δραστηριότητα,  πότε θεωρείται η ιθύνουσα  εταιρεία Υποκείμενο στο Φόρο Πρόσωπο και πότε όχι, πότε έχει η ιθύνουσα εταιρεία την υποχρέωση εφαρμογής της αντίστροφής χρέωσης, πότε μπορεί να διεκδικεί φόρο εισροών, συγκροτήματα ΦΠΑ, κ.α.

Θα γίνεται επίσης αναφορά, όπου αρμόζει, στη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία, προσφέροντας ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο γνώσης και ειδίκευσης επί του θέματος. Θα δοθεί επίσης και ένα εδικά επιλεγμένο υλικό, το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από στους συμμετέχοντες ως σημείο αναφοράς στην καθημερινή τους εργασία.

Ο κ. Τσιελεπής παραδίδει διαλέξεις για το ΦΠΑ σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, επαγγελματίες συμβούλους, καθώς και κυβερνητικές υπηρεσίες. Παρέχει επίσης σε επιχειρήσεις και συνεργάτες συμβουλές σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό ΦΠΑ, έρευνες, ενστάσεις και δικαστικές διαδικασίες.

Το πρώτο της σειράς εξειδικευμένων σεμιναρίων στο ΦΠΑ από τον Αλέξη Τσιελεπή και την Chelco VAT International Academy διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2016 με τίτλο ‘Πλοήγηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ΦΠΑ’, στο τέλος του οποίου ο κ. Τσιελεπής χαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος που έχει να προσφέρει η Κύπρος στο ΦΠΑ».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το www.chelcovat.com/seminars. Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο του σεμιναρίου στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Download the seminar brochure in ENGLISH